Előfizetői tartalom

Sok újlakás-vásárlót hoz nehéz helyzetbe a jarvány - Nagy baj lesz, ha csúszik a projektek átadása

Portfolio
A lakásépítési projektek időben történő befejezését is veszélyezteti a koronavírus-járvány, az átadások eltolódása és a 2021-től életbelépő szigorúbb energetikai előírások pedig lehetetlen helyzetbe hozzák mind a beruházókat, mind a vevőket. Azok a 2020-ban befejezni tervezett projektek, amelyek nem felelnek meg 2021-től hatályos energetikai előírásoknak, átcsúszás esetén nem kaphatnak használatbavételi engedélyt, ami pedig a banki finanszírozás elmaradását, fizetési nehézségeket, akár az önrész elveszítését is eredményezheti - szerepel a Társaság a Lakásépítésért, Lakásfelújításért Egyesület közleményében.

Nagy gondot okozhat azoknak a projekteknek csúszása, amelyek még nem a 2021-től alkalmazandó energetikai követelmények szerint épültek, ha egy ilyen új lakás elkészülése átcsúszik 2021. január 1-je után, akkor használatbavételi engedély sem adható ki. Ez akár a lakók bankhiteleivel kapcsolatban is gondot okozhat, a vevői fizetési késedelem pedig akár a szerződés felmondásához...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái