Előfizetői tartalom

Egyre több kisvállalkozás kénytelen felfüggeszteni a munkáját az építkezéseknél

Portfolio
Elképesztően gyorsan változik minden a jelenlegi helyzetben, az új bejelentések, a szigorodó járványügyi intézkedések egyik napról a másikra tudják felforgatni akár egy teljes iparág működését. Mindeközben mindenki igyekszik alakalmazkodni és a legtöbbet kihozni a jelenlegi helyzetéből, nincs ez másként az építőipari szereplőkkel sem. Amiből pedig a legjobbat kell kihozniuk az nem más, mint a döcögős nemzetközi szállítmányozás, a forint euró árfolyam és az országok közötti munkaerőáramlás megszűnése. Az ÉVOSZ (Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége) heti jelentéséből kiderül többek között, hogy a kisvállalkozásoknál már akadoznak a munkálatok és lelassult a teljesítésigazolások kiadása is.
A koronavírus építőiparra gyakorolt heti hatásai a következők:  A generálkivitelezők jelzései szerint egyre több alvállalkozó (mikró- és kisvállalkozás) függeszti fel a munkát. Különösen jellemző ez Budapest és agglomerációs övezetében, ahol sok vállalkozás napi és heti ingázással hozza munkavállalóit a feladat elvégzéséhez. Személyes egyeztető megbeszélések...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái