Előfizetői tartalom

Így oldaná meg a lakhatási problémákat a nyugat-magyarországi megyeszékhely

Portfolio
Közösségi bérlakásrendszer indult március 9-én Szombathelyen, melynek keretében az önormányzat magán lakáskiadókkal köt szerződést. Szombathely önkormányzata azok jelentkezését várja, akik üresen álló lakásukat a lehető legkisebb kockázat mellett adnák bérbe az önkormányzatnak. A kezdeményezés kapcsán kíváncsiak voltunk, hogy más megyeszékhelyeken vannak-e hasonló tervek. Kérdéseinkre a veszprémi önkormányzat részletes válaszokat küldött.

A koncepció alapja, hogy a kiadó lakással rendelkező magánszemély az önkormányzattal köt bérleti szerződést. A tulajdonos véleményét az önkormányzat figyelembe veszi az albérlő kiválasztásakor, akinek szerződését az önkormányzat költségén közjegyzői okiratban foglalják. A bérleti szerződés időtartama alatt (legalább 3 év) a tulajdonos garantáltan, határidőben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés