Előfizetői tartalom

Több a lakás, kevesebb a bérlő: így rendeződnek át a lakásbérleti díjak

Portfolio
Átlagosan 3000 forintot kérnek egy négyzetméterért a budapesti bérleti piacon, vidéken ennél valamivel kedvezőbb az ár. A járványhelyzet kezdi átrendezni a szektort, egyre több a kiadó lakás, ami máris majdnem nyolc százalékos árcsökkenést generált 2019-hez képest - derült ki az Otthon Centrum legfrissebb kimutatásából.

Az első negyedévben a fővárosban fajlagosan havi 3000 forintot kértek egy négyzetméterért a lakásbérleti piacon. Amíg Buda népszerű területein (a III. és XI. kerületekben) 2800 forint/m2-ért lehetett bérelni az Otthon Centrum adatbázisa alapján, addig a belvárosban (a VI. és IX. kerületben) ez az összeg már 3100 forint volt. A centrum másik szektorában, a VII. kerületben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés