Előfizetői tartalom

Tovább csökkentek a lakásárak - Íme a KSH legfrissebb számai

Portfolio
Kiadta a KSH a tavalyi év utolsó negyedévére vonatkozó előzetes lakásárindexét, ami szinte teljesen megegyezik a 2019 első negyedévi értékkel, így elmondható, hogy a tavalyi év során országos átlagban megállt a lakások áremelkedése. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy ezek előzetes számok, amelyek a később beérkező adatokkal kiegészülve fogják megadni a változás pontos mértékét. Az idei évben azonban - bár még nincsenek elérhető számok - a járvány miatt szinte biztos, hogy érdemi árcsökkenés jöhet.

A tavalyi év első és utolsó negyedéve között a KSH adatai szerint mindössze 0,3 százalékos volt az országos lakásáremelkedés. Míg 2018 utolsó negyedévéhez képest még 9 százalékkal mentek feljebb az árak, 2019 harmadik negyedévéhez képest 1,5 százalékos csökkenés tapasztalható.  A visszaesés részben a befektetési célú vásárlások csökkenésével magyarázható...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés