Előfizetői tartalom

Milyen konkrét projekteket érinthet az 5 százalékos áfa?

Portfolio
A frissen bejelentett barnamezős lakásfejlesztésekre bevezetésre kerülő 5 százalékos lakásáfa több, már futó projektet is érinthet. Bár a szabályozás pontos részletei még nem láttak napvilágot, a Budapesti Lakáspiaci Riportban szereplő nagyobb projekteknél megnéztük, hogy melyeket érintheti a döntés, és kerületenként ennek hatására hány lakásra vonatkozhat a visszavezetett kedvezményes lakásáfa. A felmérés egyelőre csak saját feltételezéseinken alapszik, nem biztos, hogy az említett projektekre valóban vonatkozni fog a szabályozás.

Budapesten 2018 végén összesen 3507 barnamezősnek tekinthető telek volt, melyek összterülete elérte a 2945 hektárt. A leginkább érintett kerület a XXI., ahol összesen 1013 ilyen telek található, összesen 467 hektáron, de emellett további tíz olyan kerület van, ahol az ide sorolható telkek összterülete meghaladja az 1 négyzetkilométert. Kapcsolódó cikkünk 2020. 04. 17....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái