Előfizetői tartalom

Gyorsan változik a világ: az eddig túlterhelt szakmunkásoknál is megjelentek a kirúgások

Portfolio
Elkészült az ÉVOSZ (Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége) heti jelentése, ami az építőipar aktuális állapotát foglalja össze. Ezen a héten az ágazat rendelésállománya tovább csökkent, a múlt év azonos időszakához mérten április elején közel 20%-kal kisebb volt a megrendelt munkák volumene, ezen kívül megjelent a munkaerő-elbocsátás, a mikró- és kisvállalkozók ugyanis a rövidebb munkákat befejezve nehezebben tudnak újabb szerződéseket kötni a magánmegrendelők és a lakosság körben. Az alapanyagok ára drágult, ami főként a forint/euró árfolyam ingadozásának köszönhető.

A járvánnyal összefüggő kormányzati és vállalkozói egészségügyi intézkedések eredményeként vírusos megbetegedések az építőiparban jellemzően továbbra sincsenek. Kisebb csoportok, brigádok karanténba küldése, önkéntes elvonulása április közepétől azonban már előfordul. A folyamatos munkavégzés érdekében tett vállalkozói munkaegészségügyi intézkedéseknek...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái