Előfizetői tartalom

Befagynak a tranzakciók? - Eladások nélkül nincs ingatlanpiac

Portfolio
A koronavírus okozta járványhelyzetben az egyik legbiztosabb taktikának a kivárás tűnik az ingatlanpiacon, és bár minden válságra jellemző a bizonytalanság, most fokozottan igaz, hogy hetek, vagy akár napok alatt is végbemehetnek olyan változások, amelyek tranzakciókat, akvizíciókat, szerződéseket, megállapodásokat, komoly döntéseket függeszthetnek fel, vagy akár szüntetnek meg végérvényesen. Nem csoda hát, hogy óvatosabbak a nagy piaci szereplők, és igyekeznek minél több információt gyűjteni mielőtt elindítanak, vagy befejeznek egy tranzakciót. Körbekérdeztünk a piacon, hogy ki mit lát és hall, lesznek-e adásvételek, és ha igen, milyen áron.

Ha jön a válság mindenki behúzza a kéziféket, a finanszírozók nem szívesen adnak pénzt, a fejlesztők forrás és kereslet hiányában nem építenek, a bérlő cégek nem bővülnek, a befektetők pedig kimenekítik a pénzüket egyes országokból vagy szektorokból. Az eredmény, hogy minden lelassul, mindenből kevés van és minden relatíve kevés pénzt mozgat meg. A mostani helyzetre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés