Előfizetői tartalom

Kiderült, mennyivel adtak el kevesebb lakást a járvány kirobbanása óta

Portfolio
A korábbi havonta közzétett tranzakciószám-becslés után a Duna House ezúttal heti bontásban is bemutatta az idei év első 16 hetére vonatkozó tranzakciószámokat, összehasonlítva a tavalyi év azonos időszakával. A grafikonon jól látszik, hogyan csökkent le a kijárási korlátozások óta a megvalósult adásvételek száma, illetve azt is megtudhatjuk, hogy a hálózat tapasztalatai alapján milyen most a vevői érdeklődés.

Az év eddigi részében a becslések szerint mintegy 36,6 ezer lakás cserélt gazdát, ami közel negyedével kevesebb a tavalyi azonos időszakban eladott 47,8 ezer lakásnál. A csökkenés elsősorban a járvány miatt március második felében bevezetett kijárási korlátozások óta lett látványos. Az azóta tartó időszakban, vagyis az elmúlt egy hónapban nagyjából 60 százalékkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés