Előfizetői tartalom

Így gyakorolnak nyomást a tulajdonosokra a legnagyobbak: egyszerűen megtagadják a bérleti díjak fizetését

Portfolio
A koronavírus utáni időszakban vélhetően a bírósági tárgyalásoknak is megnő a száma, folyamatos a harc ugyanis a retail bérlők és az ingatlantulajdonosok között a bérleti díj kifizetése miatt. A legnagyobb üzletláncok nem hajlandóak kifizetni a havi díjat, a tulajdonosok pedig lényegében tehetetlenek. Ha a jelenlegi helyzet elhúzódik, az sem kizárt, hogy a szerződések újratárgyalására lesz szükség a kiskereskedelmi ingatlanok piacán - derül ki a Cushman&Wakefield retail piaci heti összefoglalójából.

Néhol már vannak enyhítések, de legtöbb európai és EMEA országokban még mindig zárva tartanak az üzletek, leszámítva az alapvető élelmiszereket forgalmazó kiskereskedéseket. Ez egyben azt is jelenti, hogy még mindig nagy harcok folynak a bérlők és az üzlethelyiségek tulajdonosai között, a bérleti díjak fizetése miatt. A tulajdonosok úgy érzik, hogy a nagyobb, magas profittal...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái