FONTOS Itt a fordulat? A vártnál sokkal gyengébb az amerikai gazdaság
 
Előfizetői tartalom

Így gyakorolnak nyomást a tulajdonosokra a legnagyobbak: egyszerűen megtagadják a bérleti díjak fizetését

Portfolio
A koronavírus utáni időszakban vélhetően a bírósági tárgyalásoknak is megnő a száma, folyamatos a harc ugyanis a retail bérlők és az ingatlantulajdonosok között a bérleti díj kifizetése miatt. A legnagyobb üzletláncok nem hajlandóak kifizetni a havi díjat, a tulajdonosok pedig lényegében tehetetlenek. Ha a jelenlegi helyzet elhúzódik, az sem kizárt, hogy a szerződések újratárgyalására lesz szükség a kiskereskedelmi ingatlanok piacán - derül ki a Cushman&Wakefield retail piaci heti összefoglalójából.

Néhol már vannak enyhítések, de legtöbb európai és EMEA országokban még mindig zárva tartanak az üzletek, leszámítva az alapvető élelmiszereket forgalmazó kiskereskedéseket. Ez egyben azt is jelenti, hogy még mindig nagy harcok folynak a bérlők és az üzlethelyiségek tulajdonosai között, a bérleti díjak fizetése miatt. A tulajdonosok úgy érzik, hogy a nagyobb, magas profittal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés