Előfizetői tartalom

Ideje eldönteni: Csúcséveiben is gyengén teljesített a lakáspiac, vagy az elvárásokkal van a gond?

Portfolio
Ha újlakás-építésről és a lakásállomány megújulásáról van szó, sokszor előkerül a 40 ezres szám, vagyis, hogy évente Magyarországon ennyi új lakásnak kellene megépülnie, ha elfogadjuk, hogy 100 év egy lakóingatlan életciklusa. Hosszú évek óta, tavaly építették a legtöbb új lakást, több mint 21 ezret, ami még így is csupán fele lenne a bűvös 40 ezres számnak. Felmerül tehát a kérdés, hogy ennyire gyengén teljesített még a csúcsidőszakban is a magyar piac, vagy az állomány megújulása annál bonyolultabb, minthogy csupán egy számra támaszkodjunk a kérdésben.

 A lakásállomány megújulása kapcsán legtöbbször évi 40 ezer új lakásról és 100 éves megújulási ütemről lehet hallani, de vajon mire alapozható, hogy 100 év alatt lelakunk például egy jobb minőségű téglalakást, miközben azt látjuk, hogy még az a körülbelül 800 ezer, 1960-as évektől épült panellakás is tovább bírja annál az 50 évnél, mint amire tervezték eredetileg?...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái