Előfizetői tartalom

Karantén egy 10 négyzetméteres lakásban – Tokió és Hongkong

Portfolio
Szinte mindenkinek egyre nagyobb nehézséget jelent a több mint egy hónapa tartó bezártság, különösen akkor, ha se udvar, se erkély nem tartozik a lakásához. Ennél is nehezebb helyzetben vannak azonban azok a japán vagy hongkongi lakosok, akik szó szerint néhány négyzetméteren többedmagukkal laknak együtt. Az alábbiakban Tokió és Hongkong lakásainak életterét vizsgáltuk meg.

A zsúfolt japán nagyvárosokról elsőre a kapszulahotelek juthatnak eszünkbe, melyek célja, hogy éjszakai szállást biztosítsanak azon vendégeknek, akiknek nincs szükségük vagy nincs pénzük a hagyományos szállodák szolgáltatásaira. Ez alapján az a kép terjedhetett el, hogy Tokióban a lakások mérete is jelentősen kisebb, mint Európa városaiban, noha az átlagot tekintve ez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés