Előfizetői tartalom

Melyik Budapest legdrágább lakótelepe?

Portfolio
A lakótelepekkel kiemelten akkor foglalkoztunk legutóbb, amikor év elején az egyik legnagyobb hazai ingatlanközvetítő 2019 harmadik és negyedik negyedéve között több mint 5 százalékos árcsökkenést mért a panellakásoknál. Ezúttal azonban arra voltunk kíváncsiak, hogy most milyen árak jellemzik a lakótelepi lakásokat, éppen ezért egy részletes körképet készítettünk amelyben a budapestiek mellett azt a vidéki lakótelepet is bemutatjuk, ahol 2016 és 2019 között a legnagyobb ütemű volt az áremelkedés.

Nagy port kavart év elején, amikor a Duna House számításai a lakótelepi lakások árainak 5 százaléknál is nagyobb csökkenését mutatták. Különösen azért volt ez érdekes, mert a megelőző években a lakótelepeken lehetett a legnagyobb áremelkedést mérni, azonban éppen ez is lehet a magyarázata annak, hogy elsőként itt állt meg az áremelkedés. Akkor ráadásul még szó sem volt a járványról, így érdemes megnézni, hogy mi történt azóta az egyes lakótelepeken.

Lakótelepek Budapesten

A panellakások tekintetében volt érezhető először a tavalyi év végén az ingatlanpiac érett szakaszba lépése, amivel együtt járt az árak stagnálása, korrekciója. A Duna House az elmúlt időszak tranzakciós adatait vizsgálta a legnagyobb lakótelepeken, amelyből kiderül, hogy a panellakások drasztikus drágulása megállt, és lokációként eltérő vegyes képet mutatnak a fővárosi panelárak. A legdrágább még mindig Vizafogó, míg a legolcsóbb lakótelep Budapesten a Havanna.

A vizsgált lakótelepek közül az elmúlt fél év adatai alapján 2020-ban is tovább drágult Gazdagrét, Káposztásmegyer és Óhegy, míg stagnáló árakat találhatunk a legdrágább Vizafogói lakótelepen, valamint a középmezőny tagjainál a József Attila, az újpesti és a fehérvári úti lakótelepek esetében.

A cikk tartalma

  • A nagyobb budapesti lakótelepek árai
  • A legdrágább vidéki lakótelepek
  • Amire számíthatunk a megyeszékhelyek lakásárainál a következő 12 hónapban

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés