FONTOS Megütötték a forintot, egyre közelebb a 400-as euró
 
Előfizetői tartalom

Új lakás Dunára néző panorámával - A leggazdagabbak kiváltsága, vagy mégsem?

Portfolio
Aki Duna-parti lakásra, vagy a nappali teraszáról Dunára néző kilátásra vágyik, annak az esetek nagy részében komoly felárat kell fizetnie érte, főleg ha egy teljesen új lakásról van szó. A budai és pesti rakpartok hiába bővelkednek ingatlanokban, az új fejlesztések számára lényegében elfogytak a helyek. A kevés lehetőség miatt ezek még inkább prémium termékké válnak, amiből az következik, hogy a szép kilátás akár több tízmillióval is megdrágíthatja a lakásvásárlást. Nem mindegy azonban, hogy a város mely részén, milyen fejlesztésben és hányadik emeleten keresgélünk, vannak ugyanis olyan helyek, ahol milliós négyzetméterár alatt maradva élvezhetjük a vízparti látképet. Ennek okán megnéztük azokat a legnagyobb új lakóprojekteket Budapesten, amelyek a folyó partjához nagyon közel épülnek, vagy esetleg nem közvetlen kapcsolatuk van, de a felsőbb emeletekről kilátás nyílik a Dunára. Jöjjenek hát a legexkluzívabb elhelyezkedésű lakások, illetve megmutatjuk azt is, hogy ezek mennyivel drágábbak a környék átlagánál.

Több mint 25 kilométeren keresztül szeli át a fővárost a Duna, mégis meglehetősen kevés a közvetlen vízparti lakóingatlan, hiszen a part jelentős része a közlekedésé, a hajózásé vagy ipari létesítményeké. Van azonban néhány olyan ismert és kevésbé ismert városrész, ahol csak pár méterre van a folyó, így az ott lakók a vízpart közelségét és szerencsésebb (és drágább) esetben a város egészére néző panorámát is élvezhetik a saját lakásukból. Ennek azonban megvan az ára is.

Megnéztük azokat a most zajló, vagy a közelmúltban befejezett fejlesztéseket, amelyek a Duna-part mentén épültek, esetleg a panoráma miatt számítanak exkluzívnak és a legutóbbi, téli Budapesti Lakáspiaci Riport adatai alapján még kínáltak bennük szabad lakásokat. Összesen 12 ilyen projektet mutatunk most be a lakások áraival együtt. Kétség sem fér hozzá, minél közelebb van a városközponthoz, minél közelebb a Duna partjához és minél jobb tájolású egy új lakás, annál magasabbra kúszik fel a négyzetméterára. Lássuk a 12 fejlesztést!

  1. Duna Pearl
  2. Viza2
  3. Metrodom Panoráma
  4. Duna Terasz Premium
  5. Marina Bay II.
  6. Danubio
  7. Marina Portside
  8. Waterfront City
  9. BudaPart
  10. Budai Walzer
  11. Savoya Ház
  12. Elysium

Mielőtt belevágunk a konkrét fejlesztések bemutatásába, nézzük, hogy ezeknek az ára a kerületben épülő új lakások átlagos árához képest hogyan alakul. Vajon mennyi egy dunai panoráma, vagy közvetlen vízparti elhelyezkedés felára ezeknél a projekteknél? Úgy tűnik, hogy a XIII. kerületben több olyan projekt is van, ami messze meghaladja a 911 ezer fontos új lakásokra vonatkozó átlagos négyzetméterárat, míg a város külső részén a folyó közeli fejlesztések jobban közelítik az átlagos értéket, sőt néhol még annál is alacsonyabbak. 

A cikkben bemutatjuk:

  • Dunai panorámás új lakóprojektek árai
  • A pesti oldal Dunára néző gyöngyszemei
  • Az igazán ritka vízparti fejlesztések Budán

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés