Előfizetői tartalom

Drasztikus visszaesés jön a lakásépítésekben - Négyéves mélyponton a számok

Portfolio
2020 I. negyedévében 4775 új lakás épült, 30%-kal több, mint egy évvel korábban. A kiadott építési engedélyek és egyszerű bejelentések alapján építendő lakások száma 7032 volt, 27%-kal kevesebb, mint 2019 azonos időszakában. A most átadott lakások tehát még az előző évek fellendülő fejlesztési tevékenységének eredményei, az építési engedélyek száma azonban drasztikus visszaesést vetít előre.

A KSH által kiadott építési engedélyekre vonatkozó legfőbb megállapításokat az alábbi listában foglaltuk össze: Budapesten 1184 lakást vettek használatba, 29%-kal többet, mint 2019 I. negyedévében. Minden településkategóriában nőtt a használatba vett lakások száma: a megyei jogú városokban 8,1, a többi városban 44, a községekben 38%-kal. A természetes személyek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés