Előfizetői tartalom

Az ingatlanpiac állócsillaga minden válságot kibír? - Mutajuk, hogy viseli a koronavírust

Portfolio
Az ingatlanpiac állócsillagaként ismert ingatlanüzemeltetési szegmens a korábbi válság alatt stabil tudott maradni, miközben a fejlesztésekkel, tranzakciókkal, befektetésekkel kapcsolatos üzletmenetek nagyon szendvedtek. A jelenlegi válsághelyzet azonban több szempontból is más, az egyes szektorokat is másként érinti. A Létesítménygazdálkodási és Épületüzemeltetési Szolgáltatók Országos Szövetsége (LEO) új kutatást indított a koronavírus hatásainak mérésére (LVKVI) és utólagos elemezésre. A LEO által 2014-ben elindított hangulat index (LVHI) kérdései alapján a létesítménygazdálkodási szolgáltató szervezetek vezetőit kérdezték meg az adott hónap tény adatairól.
Az ingatlanpiac állócsillagaként ismert ingatlanüzemeltetési szegmenst sem hagyta érintetlenül a járványhelyzet, az adatok viszont az mutatják, hogy márciusban még csak kis mértékben csökkentek ezen cégek bevételei, eredményei és munkavállalóinak a száma. A vírushelyzet valódi hatását az áprilisi tényadatok fogják megmutatni, a várakozások szerint itt viszont már jóval...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái