getty, iroda, office, budapest, belváros
Ingatlan

Kiderült, ki vette meg a BDPST Appeninn részvénycsomagját

Portfolio
Bevásárolta magát az Indotek Group a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Appeninn Nyrt.-be. Az ingatlanfejlesztéssel és szállodaüzemeltetéssel foglalkozó BDPST Zrt. részesedése így 5 százalék alá csökkent a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Appeninn Nyrt.-ben, miután az Indotek Csoport és az OTP Csoport által kezelt két befektetési alap megvásárolta részvénycsomagjának jelentős részét. A tőzsdén kívüli ügylet során az Indotek Group 24 százalékos részvénycsomagot szerzett a BDPST Zrt. ingatlanfejlesztő és –forgalmazó társaságtól.

A BDPST Zrt. április 22-én jelentette be, hogy megválna az Appeninn Nyrt. ingatlanbefektető, -üzemeltető és -fejlesztő társaságban meglévő, 29,3 százalékos tulajdoni hányadot megtestesítő részvénycsomagjától. Amint azt a tőzsdei cég május 15-én a BÉT honlapján is közzétette, az Indotek Csoport a szóban forgó csomag meghatározó részét megvásárolta a BDPST Zrt.-től, a tőzsdén kívüli ügylet keretében 24 százalékos részesedésre tett szert.

Fókuszban: jogi kérdések, üzemeltetés, irodapiac, retail

Az Indotek Csoport mellett az OTP Csoport által kezelt két befektetési alap szintén tőzsdén kívüli ügylet keretében Appeninn-részvénycsomagot vásárolt a BDPST-től. A fenti tranzakciókkal a BDPST Zrt. részesedése az Appeninn-ben 5 százalék alá csökkent, míg a tulajdonában maradt értékpapírokat továbbra is értékesíteni tervezi a piacon.

Az 1997-ben alapított Indotek Group kifejezett profilja az értéknövelő akvizíciós tevékenység, amely során a kezdetben jelentős ráfordítást, hosszú távon átlagon felüli hozamot biztosítani képes ingatlanpiaci vagyonelemeket azonosít, akvirál és hasznosít. A korábbi években számos nagy tranzakció kötődött a nevükhöz.

Az Indotek Csoport vásárolta meg tavaly a Sofitel szállodát, de előtte számos vidéki pláza, illetve a Corvin pláza is a tulajdonukba került, csakúgy mint a Gellért Hotel. A Portfolio Ingatlan első online konferenciáján Jellinek Dániel, a cég vezetője elmondta, hogy a hazai piac mellett Lengyelországban is nézelődnek. Az ott elhangzott témákról részletesebben az alábbi cikkben olvashatunk:

Jellinek Dániel
Indotek, vezérigazgató
Jellinek Dániel 1999-ben szerzett közgazdász diplomát. Az általa alapított Indotek csoport 1997 óta van jelen az ingatlan fejlesztési piacon, és ma vezető szereplő a B és C kategóriás kereskedelmi ing
Tovább
Jellinek Dániel 1999-ben szerzett közgazdász diplomát. Az általa alapított Indotek csoport 1997 óta van jelen az ingatlan fejlesztési piacon, és ma vezető szereplő a B és C kategóriás kereskedelmi ing Tovább

A 2009-ben alapított Appeninn Nyrt.-ben meglévő részvényeinek értékesítéséről, illetve a tárgyalások megkezdéséről piaci szereplőkkel április 22-én határozott a BDPST Zrt., ezzel a korábbi tulajdonosi kör teljes mértékben kiszáll a tőzsdei vállalatból. „Az Appeninn ingatlanprojektjei, valamint az Indotek Group és a tőzsdei cég közös fókuszterületei – ideértve a turisztikai fejlesztéseket és a regionális terjeszkedési terveket – az első pillanattól fogva magától értetődővé tették, hogy egy akvizícióban meghatározó értéknövekedési potenciál rejtőzik” – húzta alá Jellinek Dániel, hangsúlyozva azt is, hogy tőzsdei jelenléte is vonzóvá teszi az Indotek Group számára az Appeninn Nyrt.-t.

Portfolio Ingatlan Irodakereső
BudaPart GATE

BudaPart GATE

1117 Budapest, Dombóvári út 27.
Kiadó terület: 3854 m2
Bérleti díj: 15.5 – 17.5 EUR
Átadás:
2020

Ajánlatot kérek

Az Indotek mellett egyébként nemrég egy másik jelentős ingatlanfejlesztő is érdekeltséget szerzett az Appeninnben. Egy hónapja arról írtunk, hogy tőzsdén kívüli ügylet keretében a Zinventive Vagyonkezelő Zrt. 18,33 százalékos tulajdonrészt vásárolt az Appeninnben. A Zinventive Vagyonkezelő tulajdonosi körén keresztül szorosan kapcsolódik a Bayer Construct vállalatcsoporthoz, mely közel két évtizedes múltjával Magyarország egyik meghatározó építőipari és ingatlanfejlesztéssel foglalkozó cégcsoportja.

Címlapkép forrása: Getty Images

járvány koronavírus brazília
Frankfurti tőzsde
virág barnabás mnb
trend és varos
mol campus látványterv
olaj, wti
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. június 11.
Tudatos felkészülés a generációváltásra
2020. június 25.
Járműipar: Korszakváltás a beszállítóknál koronavírus idején
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online előadás
Miért előnyös trendkövető kereskedővé válni, hogyan azonosítod a piaci irányokat?
Online előadás
Egyszerű, kézzel fogható praktikák, termékek az olajár meglovaglásához.
mol campus látványterv