FONTOS Most dől el a forint hosszabb távú sorsa, közel vagyunk egy kulcsfontosságú szinthez
 
Előfizetői tartalom

Íme egy elit társasház, ahol egy fikarcnyit sem nőttek az árak 7 év alatt

Portfolio
Hét évvel ezelőtt megjelentettünk egy cikket "Eladó a legdrágább magyar lakás! - Készíthetjük a milliárdokat címmel", ami az akkori legdrágább budapesti lakást mutatta be. A négyzetéterára ekkor a piaci átlag tízszerese volt. Valójában nem is egy, hanem egyszerre négy lakásról volt szó, így a durva négyzetméterár mellett a vevőnek egyértelműen milliárdosnak kellett lennie, hogy ki tudjon fizetni 2,04 milliárd forintot négy darab egybenyitott budapesti lakásért. A fővárosi átlagárak azóta megháromszorozódtak, a több milliárdért kínált Várban lévő elit társasházban viszont egy forintot sem változtak az árak. Sőt, most olcsóbban vehetünk itt lakást mint 7 évvel ezelőtt.

A belső budai lakáspiacra általánosságban igaz, hogy nem mozognak olyan nagy mértékben se le-, se felfelé az árak, mint a főváros más részein. Amikor pörög a lakáspiac és mennek fel az árak, akkor Belső-Buda lakásárai a magasabb bázis miatt mérsékeltebben nőnek, míg amikor válság van és csökkennek az árak, lefelé is enyhébb a változás. Még inkább igaz ez a nagyon...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái