bkk_24es villamos
Ingatlan

Kiderültek a részletek az új villamosvonal építéséről

Portfolio
Az M3-as metró középső szakaszának felújításához kapcsolódóan, az alternatív kötöttpályás eljutási lehetőségek bővítése érdekében új villamosvágány kiépítése kezdődik meg 2020. május 23-án Ferencvárosban - a részletekről a BKK tájékoztatott.

A pesti fonódó villamoshálózat kialakításának első fejlesztéseként a Soroksári út és a Haller utca kereszteződésénél megépülő új villamosvágány-kapcsolatnak köszönhetően lehetőség nyílik majd arra, hogy közvetlen kötöttpályás kapcsolat jöjjön létre a Haller utca irányából a 2-es villamos belvárosi szakasza felé. A 3-as metró, tervezetten ősszel kezdődő belvárosi szakaszának korlátozása során,

az új vágányon közlekedő villamosjárattal a Nagyvárad tértől átszállás nélkül lesz elérhető többek között a belváros is.

A munkálatok miatt május 23-tól a 24-es villamos rövidített útvonalon, a Soroksári útig közlekedik, továbbá a Soroksári út a csomópont környékén 2 x 2 sávon lesz járható.

Fókuszban: Jogi kérdések, üzemeltetés, irodapiac, retail.

A vonal az M3-as metró középső szakaszának ősszel kezdődő felújítása idején jelent elsőként kényelmes kötöttpályás utazási lehetőséget, azonban a metrórekonstrukció elkészültével is lehetővé teszi a későbbiekben a VIII. kerület belső részéből a belváros főbb pontjainak, az M4-es metrónak, a kis- és a nagykörúti villamosoknak és a Rákóczi úton közlekedő buszjáratoknak az elérését az M3-as vonal igénybevétele nélkül. Az új villamos közlekedési rendjét várhatóan 2020 őszén társadalmi egyeztetés keretében véglegesíti a BKK.

Az új vágánykapcsolat kiépítése az idei év leghangsúlyosabb villamosközlekedési fejlesztése, amelyre a Fővárosi Önkormányzat 1,8 milliárd forintos forrást biztosít. A beruházó a BKV Zrt., a műszaki terveket a BKK készítette, a kivitelezési munkákat a Vasútépítők Kft. végzi el. A BKV tájékoztatása alapján az eredeti tervek szerint az év végén érne véget a munka, azonban dolgoznak a korábbi befejezés lehetőségének és feltételeinek megteremtésén.

Közösségi közlekedési változások

A 24-es villamos május 23-tól, szombattól várhatóan november első feléig rövidített útvonalon, a Keleti pályaudvar felől csak a Soroksári útig között közlekedik. A Közvágóhíd és a Haller utca közötti szakaszon a 2-es villamossal, emellett a 23-as buszcsalád járataival vagy az 54-es, 55-ös busszal lehet utazni.

Az építkezés miatt a 23-as buszcsalád, az 54-es, az 55-ös, a 918-as, a 923-as és a 979-979A busz Közvágóhíd irányú Soroksári út / Haller utca megállóhelyét kb. 100 méterrel hátrébb, a Haller utcai csomópont elé áthelyezik.

Nyártól további közlekedési változások is várhatók, ezekről a BKK később ad tájékoztatást.

haller_terkep_kozuti kozlekedes
Forrás: BKK
haller_terkep_kozossegi kozlekedes
Forrás: BKK
Frankfurti tőzsde
cimlap_gáz0602
clock óra
Ennyit drágultak a lakásaink egy év alatt
ml_200529_029
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Grafikonelemzési fortélyok aktuális tőzsdei helyzetekben.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior modellező, pénzügyi modellező

Junior modellező, pénzügyi modellező
2020. június 3.
Financial and Corporate IT: Digital UX a bankoknál
2020. június 4.
Járműipar: Az új technológiák átrendezik az erőviszonyokat
2020. június 11.
Tudatos felkészülés a generációváltásra
2020. június 25.
Járműipar: Korszakváltás a beszállítóknál koronavírus idején
Ennyit drágultak a lakásaink egy év alatt