Előfizetői tartalom

Elbukott az általános bérleti díj csökkentés - Egyéni megállapodás lehet csak a tulajok és bérlők között

Portfolio
Az illetékes minisztérium asztalára került korábbi indítvány a kereskedelmi ingatlanok bérlőit (főként a vendéglátásban és a retail piacon) úgy próbálta volna védeni, hogy a tulajdonsokat kollektíven a bérleti díj 50 (ha nincs megállapodás) vagy 100 százalékos elengedésére kötelezte volna, értesüléseink szerint. Bár ez a fajta általános és mindenkire kiterjedő szabályozás elbukott, továbbra is fontos kérdés maradt, hogy milyen kritériumokkal, enyhítésekkel, vállalásokkal jöhet létre egyéni megállapodás a bérlők és bérbeadók között, a bérleti díjak fizetésére vonatkozóan.

Iparági forrásaink szerint készült, a működési zavarokkal járó időszak (hónapok), a bérleti díjak egy részének (vagy egészének) elengedésére egy javaslat az illetékes minisztérium számára, ez a 10-100 százalékos bérleti díj elengedésre vonatkozó indítvány ugyan a háttérben elbukott,  de fontos kérdés maradt hogy hogyan tudnak megállapodni a tulajdonosok és a bérlők...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái