Előfizetői tartalom

Jobban csökkenhettek a hazai lakásárak mint azt elsőre gondoltuk

Portfolio
A hazai lakáspiac lendülete egyértelműen a megtorpanás jeleit mutatta 2019 utolsó negyedévére, korábban már bemutattuk, hogy a KSH másfél százalékos csökkenést, míg az MNB stagnálást tapasztalt a negyedéves országos lakásárak dinamikájában 2019 végére. Az előzetes Takarék Index adatai szerint is az árak az előző negyedévhez képest csökkentek országos viszonylatban, valamivel azonban erőteljesebben, mint amit a másik két intézmény számai tükröznek. A negyedéves csökkenés az éves növekedés ütemét is mérsékelte, a Takarék indexe szerint 8 százalékos volt 2019 utolsó negyedéve és 2018 vége között a lakások országos áremelkedése.

Ingatlanpiac: Bérlők vs. Bérbeadók - Itt az újranyitás!? Ma 10 órakor kezdünk! Fókuszban: Jogi kérdések, üzemeltetés, irodapiac, retail. Információ és jelentkezés A Takarék Index értéke a 2014 első negyedéves mélypontról 2019 második negyedévéig összesen több mint 120 százalékkal emelkedett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés