Előfizetői tartalom

Újabb részletek derültek ki a rozsdaövezeti kedvezményes lakásáfáról: a kormány összefoglalta a javaslatait

Portfolio
Fürjes Balázs a mai Opertív Törzs sajtótájékoztatóján újabb részleteket árult el az áprilisban bejelentett rozsdaövezeti fejelsztésekre vonatkozó teendőkről. A kormány javasolja a parlamentnek, hogy hozzák létre és rögzítsék a rozsdaövezeti akcióterületek fogalmát, ezeket az önkormányzatokkal egyeztetve konkretizálják, valamint azt is javasolja a kormány, hogy iktassák törvénybe, hogy az itt épülő új lakások után 5 százalék legyen az áfa. Ahol lehetséges az azonnali fejlesztések elkezdése, ott egyszerűsített eljárásra lenne szükség.

A rozsdaövezetekben épülő új lakások esetében a 27 százalékos helyett 5 százalékos lesz az áfa - mondta el egy áprilisi kormányinfón Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető miniszter. Azt már korábban is tudtuk, hogy az 5 százalékos lakásáfa az érintett területeken az új lakások értékesítésére és azok bérbeadására lesz érvényes. Kapcsolódó cikkünk 2020....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés