Előfizetői tartalom

Újabb részletek derültek ki a rozsdaövezeti kedvezményes lakásáfáról: a kormány összefoglalta a javaslatait

Portfolio
Fürjes Balázs a mai Opertív Törzs sajtótájékoztatóján újabb részleteket árult el az áprilisban bejelentett rozsdaövezeti fejelsztésekre vonatkozó teendőkről. A kormány javasolja a parlamentnek, hogy hozzák létre és rögzítsék a rozsdaövezeti akcióterületek fogalmát, ezeket az önkormányzatokkal egyeztetve konkretizálják, valamint azt is javasolja a kormány, hogy iktassák törvénybe, hogy az itt épülő új lakások után 5 százalék legyen az áfa. Ahol lehetséges az azonnali fejlesztések elkezdése, ott egyszerűsített eljárásra lenne szükség.

A rozsdaövezetekben épülő új lakások esetében a 27 százalékos helyett 5 százalékos lesz az áfa - mondta el egy áprilisi kormányinfón Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető miniszter. Azt már korábban is tudtuk, hogy az 5 százalékos lakásáfa az érintett területeken az új lakások értékesítésére és azok bérbeadására lesz érvényes. Kapcsolódó cikkünk 2020....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái