Előfizetői tartalom

Itt a kormány bérlakásprogramja: ha valóra válik, elárasztják a megfizethető lakások az országot

Portfolio
Felgyorsultak az események a rozsdaövezeti 5%-os lakásáfa és a kormány lakásprogramja körül. A minap Fürjes Balázs bejelentette a szükséges lépéseket, a mai Lakás Klubon pedig megtudhattuk tőle, illetve a szakértőktől a további részleteket, többek között, hogy várhatóan szeptemberre lesz egy konkrét térkép nemcsak Budapesten, de az egész országban is azokról a helyekről, ahol kedvezményesen lehet fejleszteni, vásárolni, majd bérelni. A szakértők szerint pár év kell, ahhoz hogy újra 20 ezer legyen az épülő új lakásszám. De a cél a 30 ezer feletti szám, amihez azonban az építőiparnak is fel kell nőnie.

Már nagyon régóta szüksége volt az országnak egy összefogó lakáspolitikára, ami most megvalósulni látszik a rozsdaövezeti akcióterületek létrehozásával. A program hatására elképesztő ütemben nőhetnek ki a földből az új építésű lakóparkok, bérházak országszerte, miközben az eddig használaton kívüli barnamezős területek is megújulnak. Addig azonban még sok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés