Előfizetői tartalom

Így néz ki a Magyar Zene Házának „láthatatlan” fala a Ligetben

Portfolio
Épül a Magyar Zene Háza "láthatatlan" fala: a többemeletnyi, egyes szakaszokon közel 12 méter magas, vízszintes szerkezeti osztás nélküli, egybefüggő homlokzati üvegtáblákból álló üvegfal-felületet egész Európában a legnagyobb lesz. A hatalmas, áttetsző üvegfalat üveggerendák támasztják meg, amely a városligeti parkot vizuálisan összeköti majd a Zene Háza belső tereivel. Az épület közel szerkezetkész állapotban van, a térszint alatti – kiállítótermeknek is helyet adó - terekben szintén a tervezett ütemben haladnak a munkálatok. Az elbontott egykori Hungexpo irodaépületek helyén épülő, a japán Sou Fujimoto  által tervezett Magyar Zene Háza 2021 végén nyitja meg kapuit a látogatók előtt - szerepel a Liget Budapest közleményében.

Baán László, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa az épület bejárásán elmondta: a megépülő új intézmény kiállító- és előadóhelyként, valamint zenepedagógiai központként, vagyis egy komplex zenei beavató intézményként működik majd.  „A Magyar Zene Házának homlokzati üvegfala 94 darab egyedileg gyártott, osztatlan és hőszigetelt panelből áll majd, melyek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés