Előfizetői tartalom

Így néz ki a Magyar Zene Házának „láthatatlan” fala a Ligetben

Portfolio
Épül a Magyar Zene Háza "láthatatlan" fala: a többemeletnyi, egyes szakaszokon közel 12 méter magas, vízszintes szerkezeti osztás nélküli, egybefüggő homlokzati üvegtáblákból álló üvegfal-felületet egész Európában a legnagyobb lesz. A hatalmas, áttetsző üvegfalat üveggerendák támasztják meg, amely a városligeti parkot vizuálisan összeköti majd a Zene Háza belső tereivel. Az épület közel szerkezetkész állapotban van, a térszint alatti – kiállítótermeknek is helyet adó - terekben szintén a tervezett ütemben haladnak a munkálatok. Az elbontott egykori Hungexpo irodaépületek helyén épülő, a japán Sou Fujimoto  által tervezett Magyar Zene Háza 2021 végén nyitja meg kapuit a látogatók előtt - szerepel a Liget Budapest közleményében.
Baán László, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa az épület bejárásán elmondta: a megépülő új intézmény kiállító- és előadóhelyként, valamint zenepedagógiai központként, vagyis egy komplex zenei beavató intézményként működik majd.  „A Magyar Zene Házának homlokzati üvegfala 94 darab egyedileg gyártott, osztatlan és hőszigetelt panelből áll majd, melyek...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái