Előfizetői tartalom

Járványhelyzet ide vagy oda, bérleti díj emelésre is van példa a budapesti lakáspiacon

Portfolio
Az elmúlt pár hónapban sok lakásbérlő kapott valamilyen formában kedvezményt a tulajdonostól, az emberség mellett leginkább azért, hogy hosszú távon is ott maradjon a lakásban. Az új kínálatban is nagy változás következett be: rengeteg eddig rövid távra kiadott lakás került a hosszú távra kiadók közé, ami egy átmeneti időszakra lefelé nyomta az átlagos bérleti díjakat. Ez a nyomott bérleti díj most már korrigálódni látszik, legalábbis az újonnan meghirdetett kiadásra szánt lakásoknál. Mindeközben van olyan történet is, ahol az éves, eddig megszokott emelést éppen most ütemezte a tulajdonos. Felmerül tehát a kérdés, hogy egy ilyen esetben mindenkit és a piacot is megelőzve (bízva az ismételt növekedésben), vagy éppen a hírekről lemaradva hoz döntést egy piaci szereplő.

Áprilisban és májusban a nemzetközi utazások megszűnésével rengeteg Airbnb-s lakás, vagy akár hotelszoba került a hosszú távra kiadó lakások közé, jellemzően nyomott áron, a tulajdonosok nagy része ugyanis csak pár hónapos időszakra hirdette meg a lakását, bízva abban, hogy nyár végére újra kiadhatja az ideérkező turistáknak. A bezuhant bérleti díjak felpezsdítették...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés