bicikli út
Ingatlan

Budapest eddigi legjobb, kétoldali kerékpáros útját terveznék az új Galvani hídra

Portfolio
Rendszeres szakmai egyeztetésről, közös kutatásokról és szemléletformáló programok indításáról szóló együttműködési megállapodást írt alá Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója és Kürti Gábor, a Magyar Kerékpárosklub elnöke. A közös munka hozzájárulhat ahhoz, hogy a fővárosban és agglomerációjában a hosszú távú állami fejlesztések révén javuljanak a kerékpározás feltételei - szerepel a BFK közleményében.

Az együttműködés keretében a Kerékpárosklub szakmai és lakossági észrevételek alapján javaslatokat tehet, véleményezheti a Budapest Fejlesztési Központ infrastruktúra-fejlesztési projektjeinek kerékpározást érintő részeit.

A felek a kerékpárosbarát útvonalak és kerékpárparkolók kialakításán dolgozhatnak együtt, de a megállapodás lehetőséget teremt szakpolitikai javaslatok, Budapest várostérségét érintő stratégiák közös kidolgozására, kutatások, forgalomszámlálások végzésére, szemléletformáló kampányok, oktatóprogramok szervezésére is.

Az együttműködés első terepe az új Galvani híd és kapcsolódó úthálózata, ahol Budapest eddigi legjobb, széles, kiemelt, teljes értékű, kétoldali kerékpáros főútvonalát szeretnék megvalósítani - ennek tervezésében a két szervezet már el is kezdte a közös munkát.

Az együttműködési megállapodás csütörtöki aláírásakor Vitézy Dávid úgy fogalmazott: „A most induló együttműködések sorában az első a Magyar Kerékpárosklubbal kötött megállapodás. Kiemelt cél a magas színvonalú, a kerékpárosok igényeire szabott infrastruktúra megteremtése nemcsak a belvárosi, hanem az agglomerációs közlekedésben is. A Budapest Fejlesztési Központ által koordinált állami beruházások, HÉV- és vasútfejlesztések ehhez jelentős mértékben hozzájárulhatnak.”

Kürti Gábor, a Magyar Kerékpárosklub elnöke kifejezte reményét, hogy „a közös munka nyomán, a fejlesztések kerékpárosbarát megvalósításával a Budapesten és az agglomerációban élők szívesebben választják majd autó helyett a közösségi és a kerékpáros közlekedés kombinációját, hogy eljussanak úticéljukhoz. Ez a kombinált utazási mód az európai nagyvárosokban már általános, a szemléletváltással a főváros és környékén élők sokat profitálhatnak a kerékpáros közlekedésben rejlő előnyökből.”

koronavirus_strand
etterem
horvátország tengerpart shutter
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Nehéz részvényt választani? Kereskedj akkor a legnagyobb tőzsdeindexekkel!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
építész, építőipar, építkezés, digitalizáció, contech, getty