Előfizetői tartalom

Több szempontból sem jó a sokáig tartó home office - Ezek a legfőbb problémák vele

Portfolio
Két lényegi hatás érte a járvány alatt az irodapiacot: az egyik a home office, a másik a járványveszély miatti intézkedések, ami az üzemeltetésben és az irodakialakításban jelentkezik – mondta el a Portfolio harmadik online ingatlankonferenciáján Takács Ernő, a Wing Zrt. portfólióért felelős vezérigazgató-helyettese, az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület elnöke. Vajon mi változott az elmúlt két hónapban a kereslet és a kínálat tekintetében a hazai piacon? Mekkora veszélyt jelent a home office elterjedése az irodapiacra nézve? Mitől lesz egészséges és vonzó egy iroda a jövőben? Többek között ezekről a kérdésekről beszélgettek a konferencia irodapiaci workshopjának szakértői.

A beszélgetés résztvevői között volt:

Takács Ernő, a Wing Zrt. portfólióért felelős vezérigazgató-helyettese
Kalaus Valter MRICS, a VLK Cresa ügyvezető partnere.
Kurucz Regina, okl. építészmérnök, WELL AP & Faculty tanácsadó, HuGBC.
Racskó Balázs, Workplace Consultant, HB Reavis.
Simonyi Balázs MRICS, Leasing Director, CPI Hungary.
Szilvási Pál, projekt manager / alelnök, CODIC Hungary Kft. / Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK).

--

A járvány előtt egy nagyon erős bérbeadói piacot láttunk februárig. A mostani bizonytalanabb időszak ugyan előidézte azt, hogy bérlői piac alakulhasson ki, de ez nem következett be, két hónap nem elég a drasztikus változásokhoz. A bizonytalanság viszont jelen van, így a mostani piacot egyfajta kivárás és kismértékű optimizmus jellemzi. Mivel a járvány várhatóan nem fog sokáig velünk maradni, éppen ezért át kell gondolnunk, hogy akarunk-e olyan drasztikus változtatásokat eszközölni, amik sokkal hosszabban velünk maradnak az irodákban. Az egészségügyi szempontok természetesen fontosak, de mi a különbség egészségügyi szempontból aközött, hogy valaki 3 vagy 5 napot van hetente az irodában?

A cikkből kiderül:

  • Mit gondolnak a szakértők a home office gyakorlatáról
  • Milyen változások maradhatnak velünk a járványveszély után is az irodáinkban
  • Mire kell különösen odafigyelni a jövő irodájának kialakításakor
  • Mitől lesz hosszabb távon is fenntartható egy iroda

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés