getty, zara, maszk, retail, üzlet, sétálóutca
Ingatlan

1200 üzletét zárhatja be világszerte a Zara tulajdonosa

Portfolio
Mintegy 1200 áruházát zárhatja be világszerte a Zarát tulajdonló Inditex - írja a The Guardian. A koronavírus-járvány az Inditex csoportot is megviselte, az értékesítésük alig felére esett vissza a tavaly február-május közti időszakhoz képest. A bezárások főként a kisebb európai és ázsiai üzleteit érinti a cégnek.

Közel 1200 üzletét zárhatja be főként Európában és Ázsiában a Zara tulajdonosa, az Inditex. A cégcsoport forgalma a koronavírus-járvány miatt február 1. és április 30. között tavalyhoz képest közel felére, mintegy 3,3 milliárd euróra csökkent annak ellenére, hogy az online értékesítésük 50 százalékkal nőtt.

A bezárt üzletek pontos száma várhatóan 1000-1200 között lesz és a kevésbé érintett Zara mellett a cégcsoporthoz tartozó Bershka, Pull & Bear és a Massimo Dutti üzleteit érintheti jobban. A cégcsoportnak jelenleg 7412 üzlete van világszerte, melyek mellé 450 új nyitását is tervezik, így várhatóan csak 6700-6900 darabra csökken az üzleteik száma. Tömeges leépítések nem várhatók, mivel a foglalkoztatottakra más munkakörökben, például az online értékesítések területén szükség lesz.

Az Inditex cégcsoport kapcsán tegnap írtuk meg, hogy 2,7 milliárd eurót költ egy olyan rendszer kialakítására, amely ötvözi az online és az offline vásárlás előnyeit. Az elmúlt hónapok boltbezárásai miatt egyébként a spanyol tulajdonos, Amancio Ortega, a becslések szerint 25 milliárd dollárt veszített, így vagyona 50,4 milliárd dollárra csökkent.

A hazai kiskereskedelem kilátásairól részletesebben is beszéltek a szakértők a Portfolio legutóbbi online ingatlankonferenciáján, melynek részletei az alábbi cikkben olvashatók:

Címlapkép forrása: Getty Images

Frankfurti tőzsde
Koronavírus
forint mnb épület sötét magyar jegybank
fedusa_shutter
románia bukarest zászló
Tortenelmi_idok_olaj2020_cimlapkep_1500x844
Dollármilliók csúsztak zsebbe: kipakolt a korrupt olimpiáról a szervező
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Részvények, indexek, devizák és árupiacok élő elemzése, ötletelés.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Vezető könyvelő

Vezető könyvelő
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
bet