Előfizetői tartalom

Tévedsz, ha azt hiszed, Budapesten a legnehezebb lakáshoz jutni egy átlagos fizetésből

Portfolio
Sok budapesti vevő érezhette úgy az elmúlt években, hogy hiába a kedvező hitelkörnyezet mégis egyre nehezebben lehet saját lakáshoz jutni a gyorsan növő ingatlanárak miatt. A tavalyi átlagos lakásárakat és nettó jövedelmeket elnézve azonban nem igaz, hogy a fővárosban volt a legnehezebb vásárolni, bár Budapest is a listavezetők közé tartozik. Mostanra úgy látszik, hogy csökken a lakásárak emelkedési üteme, ami könnyebbé teheti a váárlást, amennyiben a bérek és a további makrotényezők sem változnak negatív irányba.

Az elmúlt években Budapest mellett több vidéki nagyvárosban is jelentősen romlott a lakásvásárlás elérhetősége, ha a jövedelmek és a lakásárakat hasonlítjuk össze. A gyors drágulást a bérek nem követték le, így egyre több évnyi teljes jövedelemből jött ki egy átlagos lakás ára. A mostani lakásár-növekedés lassulásával (amennyiben a bérek érdemben nem változnak)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés