Előfizetői tartalom

Milyen gyakran cserél gazdát egy lakás Magyarországon? - Íme, azok a területek, ahol a leggyorsabban mennek el

Portfolio
Gondolkoztál már azon, hogy egy átlagos lakás milyen gyakran cserél gazdát, és vajon az ország melyik térségeiben adják el gyakrabban lakásaikat a tulajdonosok? A választ a lakásállomány forgási sebessége adja meg, ami nem csak a tranzakciószámok alapján értékeli az ország egyes településeit, vagy a főváros kerületeit, hanem a területi meglévő lakásállományt is figyelembe veszi. Így a különböző méretű településekről is el lehet dönteni, hogy mennyire népszerűek a vásárlók körében. Előljáróban annyit elárulunk, hogy 8 fővárosi kerület melett a Tatabányai járás az, ahol a legaktívabbak voltak a vásárlók. Újra az OTP Lakóingatlan Értéktérkép adataiból szemezgettünk.

Mi is az a forgási sebesség? A forgási sebesség kifejezésnek többféle jelentése van. A kereskedelemben például arra utal, hogy egy adott cég milyen gyorsan adja és veszi készleteit egy bizonyos időintervallumon belül. Az ingatlanpiacon ezzel szemben azt mutatja meg, hogy egy adott terület lakásállományának mekkora része cserél gazdát, szintén egy meghatározott időintervallumon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés