Előfizetői tartalom

Idén más lesz Európa: sok ország építkezését tizedeli a járvány

Portfolio
Az európai építőipart súlyosan érinti az új koronavírus járvány a 89. Euroconstruct konferencián bemutatott új előrejelzés szerint: idén a legtöbb országának földbe döngölheti az építési piacát, jövőre viszont növekedést, 2022-re pedig normalizálódást prognosztizálnak a szervezet kutatói. Ennek ellenére 2020 és 2022 között, a 2019-es szinthez viszonyítva, várhatóan legalább 300 milliárd eurót veszteséget könyvelhet majd el az építési piac. Magyarország, a szektorban várható visszaesést nézve, a középmezőnyben helyezkedik el a vizsgált országok között.

Az európai építési piacoknak már az új koronavírus válság előtt is sok kihívással kellett számolniuk és számos országban stagnálás volt tapasztalható. Így nem meglepő, hogy a jelenlegi válság földbe döngölheti az Euroconstruct legtöbb országának építési piacát idén. Jövőre viszont növekedést, 2022-re pedig normalizálódást prognosztizálnak a szervezet kutatói....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés