autós tesztállomás rollet
Ingatlan

Bárkinek szabadon elérhető az autós koronavírus-teszt során használt technológia

Portfolio
A pandémia hatására a Rollet magyar startup egy autós, áthajtásos koronavírus tesztelésre szolgáló szoftver fejlesztésébe vágott bele, amit most szabadon felhasználhatóvá tesznek az esetleges következő hullám gyors kezelése érdekében.

Az áthajtásos koronavírus tesztelésre szolgáló technológiát először Budapesten indították el áprilisban. Az autós és érintésmentes tesztelés lényege, hogy a tesztállomásra érkező pácienseknek először regisztrálniuk kell személyes és az autójukra vonatkozó adataikat, hogy jogosultak legyenek a helyszínen történő koronavírus-tesztelésre. Maga az adatrögzítés is papír- és érintésmentes, mivel a tesztállomáson egy alkalmazáson keresztül ellenőrzik a behajtásra jogosult személyek személyazonosságát, mintavételezéskor pedig a mintavételezési zónában dolgozók számára kialakított app felületen történik a sorszámmal ellátott minta, és a páciens összepárosítása QR-kód alapján.

Töltsük újra az ingatlanpiacot élettel! Mi történt eddig és mi vár ránk a jövőben?

“Azzal, hogy az adatrögzítés egy alkalmazás segítségével a felhőben történik,  a tesztelésre szolgáló terület befogadóképessége a duplájára nő a papír alapon adminisztrált folyamathoz képest, aminek a tömeges tesztelések időszakában óriási jelentősége lehet. ” - fogalmazott Andy Zhang, Rollet alapító-vezérigazgató.

Zhang Andy
Rollet, ügyvezető Igazgató, alapító
A londoni Central Saint Martins egyetemen tanult ipari formatervezést, majd a Budapesti Corvinus Egyetemen szerzett közgazdász diplomát 2015-ben. Egyebek mellett a We Love Budapest és a kínai OnePlus
Tovább
A londoni Central Saint Martins egyetemen tanult ipari formatervezést, majd a Budapesti Corvinus Egyetemen szerzett közgazdász diplomát 2015-ben. Egyebek mellett a We Love Budapest és a kínai OnePlus Tovább

A “Noé” névre keresztelt projekt ingyenesen felhasználható, az MIT licensznek köszönhetően pedig szabadon továbbfejleszthető magáncégek, vagy kormányzati szervezetek esetében is. A korlátlan felhasználás mellett, a startup vállalkozás szerint a rendszer segítségével pár napon belül elindítható az autós tesztállomás bármely kiválasztott helyszínen, és a program nem csak koronavírus tesztelésre alkalmazható, hanem minden olyan vírus gyors detektálására, ahol a mintavételezéshez, szűrővizsgálathoz megfelelő környezetet biztosít egy jármű.

Címlapkép forrása: Rollet

horvátország tengerpart shutter
newyork stock exchange
budapest parlament híd getty stock
suzuki
koronavirus gazdasag
airbnb app
budapest tuzijatek koronavirus jarvany200713
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Nehéz részvényt választani? Kereskedj akkor a legnagyobb tőzsdeindexekkel!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
airbnb app