mti, westend, bevásárlóközpont, váci út
Ingatlan

Szinte teljesen visszatért az élet Budapest legforgalmasabb bevásárlóközpontjába

Portfolio
Míg a járvány legsúlyosabb időszakában a megszokott 55 ezer helyett mindössze 5 ezer ember látogatta átlagosan a Westend bevásárlóközpontot naponta, hamarosan szinte teljesen visszatérhet a kereslet a korábbi szintekhez - írja a 24.hu.

A Westend látogatóinak száma a járványidőszak legsúlyosabb napjaiban az átlagos forgalom 10 százalékára esett vissza: a korlátozások miatt a megszokott napi 55 ezer helyett alig több mint 5 ezer ember látogatta a bevásárlóközpontot. Kísérteties volt látni az üres üzleteket, tereket, folyosókat. A Westend megnyitása óta sosem történt olyan, hogy ha kiállt valaki a folyosóra, nem látott mozgást az egész épületben. Most ez is megtörtént. Voltak olyan pillanatok, amikor egy ember sem járt a házban - mondta el a 24.hu-nak Ágházi Gyula, a Gránit Pólus csoport vezérigazgatója. 

Ágházi Gyula
Gránit Pólus, vezérigazgató
Ágházi Gyula a Gránit Pólus csoport vezérigazgatója és Igazgatóságának tagja. 2016. júliusában történt vezérigazgatói kinevezése előtt először a cégcsoport gazdasági vezérigazgató-helyettese, majd kés
Tovább
Ágházi Gyula a Gránit Pólus csoport vezérigazgatója és Igazgatóságának tagja. 2016. júliusában történt vezérigazgatói kinevezése előtt először a cégcsoport gazdasági vezérigazgató-helyettese, majd kés Tovább

A pláza bezárása azonban a látogatószám-csökkenés ellenére sem jöhetett szóba, aminek egyik oka az volt, hogy az épületben több, közszolgáltatást végző üzlet – szupermarket, drogéria, bankfiók és patika – van, ezeknek biztosítani kellett a működési lehetőséget. Jogi szempontból is döntő volt, hogy nyitva maradjon a bevásárlóközpont, még akkor is, ha valójában alig üzemelt. A hitelező bankokkal csak komoly tárgyalások árán sikerült megegyezni a hiteltörlesztés módosításáról. A kormányzat által biztosított moratórium a magyar nagyvállalatok külföldi hiteleivel kapcsolatosan ugyanis nem adott egyértelmű iránymutatást.

Töltsük újra együtt a hazai ingatlanpiacot élettel, üzlettel, tapasztalattal szeptember 10-én a New York Palace-ban a Property Market RELOADED 2020 konferencián.

A vezérigazgató elmondta, hogy annak érdekében, hogy ne kizárólag a bérlők viseljék a válság terheit csökkentették az épület működési költségeit, enyhítve a bérlők terheit. Kulcsfontosságú volt, hogy a jogalkotó ne avatkozzon a bérlő és a bérbeadó jogviszonyába, hiszen annál jobb üzleti megoldást, mint amit két, egymásra utalt piaci szereplő köt, nem lehet szabályozással kialakítani. A Westend munkatársai végül egyesével ültek le a bérlőkkel, és személyre szabott megoldásokat ajánlottak.

Ez nem csak a bérleti díjak csökkenésére vonatkozhat, hanem a fizetési átütemezést, az üzemeltetési költségek csökkentését, és az egyéb díjak (például a marketing-hozzájárulás) időszakos elengedését is jelentheti. Ha ez sikerül, az jó hír, hiszen azt jelenti, hogy a vásárlóerő és a fogyasztási szint is elérte a pandémia előtti szintet.

Június második felére egyébként, annak ellenére, hogy a mozit még nem lehetett megnyitni, 80 százalékos szintre emelkedett vissza a napi látogatószám - tette hozzá.

Bár a válsághelyzet elmúlt, a bevásárlóközpont vezetése igyekszik a korábbinál jobban kihasználni az épület szabadtéri területeit. A tetőteraszon található 3000 négyzetméteres zöldterületen új vendéglátóhelyeket nyitnak, szabadtéri sportprogramokat szerveznek, és a látogatókat is biztatják arra, hogy az információs pultnál felvehető piknikkosárral a kezükben kiüljenek a tetőkert füves területeire.

Kíváncsi vagy mit gondol az ingatlanos szakma a járványhelyzetről és a jövőről? Harmadik online eseményünk részletes videós összefoglalóját most megnézheted!

Címlapkép forrása: MTI / Földi Imre

airbnb app
budapest tuzijatek koronavirus jarvany200713
newyork stock exchange
maxim
kórház
vakcina oltás járvány
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Nehéz részvényt választani? Kereskedj akkor a legnagyobb tőzsdeindexekkel!
airbnb app