Előfizetői tartalom

Megszólalt a VII. kerület polgármestere: elsőrendű feladat, hogy ne legyen többé bulinegyed

Portfolio
Múlt héten számoltunk be róla, hogy nem sokkal a szórakozóhelyek újranyitását követően egyik napról a másikra a hetedik kerületi önkormányzat elfogadta azt a csendrendeletet, amit még év elején dolgoztak ki a bulinegyedben lévő állapotok rendezésére. Ez alapján minden vendéglátóhelynek és boltnak be kell zárnia éjfélkor, amennyiben nem felel meg a megadott, - főleg a kisebb vendéglátóegységeknek nehezebben teljesíthető - kritériumoknak. Most a kerület polgármestere, Niedermüller Péter a Józsefváros Újság kérdéseire válaszolva elmondta, hogy mit szeretnének elérni a szigorú szabályozásokkal.

Nagy vitát kavart a múlt héten bejelentett csendrendelet, a lakók egyelőre örülnek, hogy előrelépés történt az ügyben, a tényleges hatásokra azonban még várni kell, amíg újraindul a külföldi turizmus Budapesten. A szórakozóhelyek egy részét biztosan negatívan érintette a szabályozás, már akadt olyan kisebb vendéglátóhely a bulinegyedben, amit bezárnak a csendrendelet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés