bulinegyed
Ingatlan

Megszólalt a VII. kerület polgármestere: elsőrendű feladat, hogy ne legyen többé bulinegyed

Portfolio
Múlt héten számoltunk be róla, hogy nem sokkal a szórakozóhelyek újranyitását követően egyik napról a másikra a hetedik kerületi önkormányzat elfogadta azt a csendrendeletet, amit még év elején dolgoztak ki a bulinegyedben lévő állapotok rendezésére. Ez alapján minden vendéglátóhelynek és boltnak be kell zárnia éjfélkor, amennyiben nem felel meg a megadott, - főleg a kisebb vendéglátóegységeknek nehezebben teljesíthető - kritériumoknak. Most a kerület polgármestere, Niedermüller Péter a Józsefváros Újság kérdéseire válaszolva elmondta, hogy mit szeretnének elérni a szigorú szabályozásokkal.

Nagy vitát kavart a múlt héten bejelentett csendrendelet, a lakók egyelőre örülnek, hogy előrelépés történt az ügyben, a tényleges hatásokra azonban még várni kell, amíg újraindul a külföldi turizmus Budapesten. A szórakozóhelyek egy részét biztosan negatívan érintette a szabályozás, már akadt olyan kisebb vendéglátóhely a bulinegyedben, amit bezárnak a csendrendelet miatt. A nagyobbak viszont vélhetően minden felszerelést biztosítani tudnak ahhoz, hogy éjfél után is nyitva maradhassanak, a lemorzsolódással pedig nem kizárt, hogy még több emberrel, még nagyobb forgalmat is generálhatnak a jövőben. 

Most megszólalt az ügyben a VII. kerület polgármestere, Niedermüller Péter elmondta, hogy nem teraszokat vagy éttermeket akarnak bezárni, hanem bizonyos magatartásformákat kizárni. 

Nem az én véleményem a fontos, hanem az, hogy mindenki számára elfogadhatóan tudjuk rendezni a helyzetet. Ez persze sokaknak fájdalmas kompromisszumokkal jár. Az éjféli záróra – a kritériumrendszerrel ez kitolható – elfogadható megoldás. Elsőrendű feladatunk, hogy fordítsuk át a bulinegyedet kulturális negyeddé. Ne az legyen, hogy az ide érkezők merev részegre isszák magukat és összekoszolják a kerületet.

A további tervekkel kapcsolatban elmondta, hogy zöld pontokat akarnak létrehozni és kulturális eseményeket rendezni az utcákon.

A polgármester beszélt arról is, hogy mivel a járvány miatt sok hely nem nyit ki többé, több ezer itt dolgozó nem tud visszatérni. Szerinte az, hogy velük mi lesz, nem csak önkormányzati feladat, hanem állami is. Ugyanakkor úgy látja, az, hogy egy terasz meddig van nyitva, nem döntő ebben a kérdésben. 

A következő hónapokban érdekes átalakulásnak leszünk szemtanúi a VII. kerületben, biztosan lesz még jónéhány vendéglátóhely, ami bezárásra kényszerül a járvány, a szabályozás, vagy esetleg ezek együttese miatt. Miközben érdekes kérdés a lakáspiac sorsa is, a magas kerületi átlagárakban ugyanis nagy szerepe volt a befektetési célú lakásvásárlóknak, és közvetetten az ideérkező külföldi turistáknak.

Szeptemberben újabb részletek derülnek ki a kormány rozsdaövezeti lakásprogramjáról.

Címlapkép: MTI Fotó/Magócsi Márton

Frankfurti tőzsde
kórház orvos egészégügy informatika
amerikaitozsdeshutterstock
koronavirus veszélyhelyzet tudnivalók
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Junior elemző, elemző

Junior elemző, elemző
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
Szingapúr