Előfizetői tartalom

Bulinegyedből kulturális negyed? - Erzsébetváros önkormányzata és a vendéglátóhelyek csatája

Portfolio
Múlt héten fogadták el a VII. kerületi csendrendeletet, azóta a különböző oldalak, nézőpontok folyamatos egymásnak feszülése kezdődött el. A lakók örülnek, a vendéglátósok egy része őrjönk, más csalódott, megint mások kiegyeznek az új szabályozással. A befektetők, vagy aki a lakások hasznosításával foglalkozott ezen a környéken vélhetően aggódik, hogy ezek után is ugyanolyan forgalma lesz-e. Az index.hu egy beszélgetében kérdezte meg Niedermüller Pétert, a VII. kerület polgármesterét, valamint Zsendovits Ábelt, a Szimpla alapítóját. A polgármester egy nagy bejelentést tett Belső-Erzsébetvárosban pár héten belül jövő forgalomkorlátozásról is.

A beszélgetőpartnereket az index elsőként arról kérdezte, hogy miért pont most jelentették be a szabályozást. A VII. kerület polgármestere elmondta, hogy február végéig elkészült a rendelet, de a járványhelyzet miatt a kihirdetését elhalasztották. "Nem volt mozgástér, most már be kellett jelenteni." Hozzátette azt is, hogy a rendelet 60 napos türelmi időt tartalmaz. A...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái