Előfizetői tartalom

Felgyorsultak az események: észre sem vettük, mennyire átalakította a vásárlási szokásainkat a járvány

Portfolio
A koronavírus-járvány az országok többségében a kiskereskedelmi mutatók erős romlásához vezetett, a visszaesés mértékében azonban nagy különbségek vannak. A Cushman & Wakefield online konferenciáján meghívott szakértők beszéltek arról, hogyan érintette a hazai kiskereskedelmet a járvány, milyen megoldások segíthetnek a mielőbbi kilábalásban és hogyan fogunk vásárolni egy, öt, vagy akár tíz év múlva.

A járvány hatásai

Minden európai országban jelentősen visszaesett a kiskereskedelmi forgalom áprilisban. Míg a járvány által jobban sújtott Spanyolországban, Olaszországban vagy Franciaországban ez a 30 százalékot is meghaladta az előző év azonos hónapjához képest, addig voltak olyan országok, például Németország, Lengyelország, Magyarország vagy Csehország, ahol a visszaesés 10 százalék alatt maradt.

Töltsük újra együtt a hazai ingatlanpiacot élettel, üzlettel, tapasztalattal a Property Market RELOADED konferencián. Időpont: szeptember 10., helyszín: New York Palace

"A hazai retail nem csak a járvány miatt alakul át, ez már egy több éve tartó folyamat, a ruházatban már eleve egy csökkenést, az étel/ital és a szabadidős elemekben egy erős növekedést láthattunk a járvány előtti időszakban.

A piac szereplőinek többsége most a meglévő portfólióra fókuszál, kevésbé a terjeszkedésre.

A cikkben a járvány hatásairól és a kiskereskedelem jövőjéről megszólal

  • Berendi András, Roland Divatház
  • Dirk Adriaenssen, Redevco
  • Herczku György MRICS, Amrest
  • Marek Noetzel, Nepi Rockcastle
  • Szabó Viktória, Cushman & Wakefield

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés