mol campus latvényterv
Ingatlan

Lezárult a Mol és a Mome közös pályázata

Portfolio
Lezárult a Mol Campus és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) összefogásával meghirdetett hallgatói pályázat, amelyen egyrészt egy kültéri pavilon koncepcionális tervezésére, másrészt az épület közvetlen közelében elhelyezhető művészeti alkotásra vártak kreatív ötleteket. A nyertesek összesen 3 millió forint pénzjutalomban részesültek.

A Mol célja, hogy új székházában a leginnovatívabb munkakörnyezetet alakítsa ki és vonzó, inspiráló és izgalmas munkahelyet kínáljon a fiatal munkavállalók számára is. Éppen ezért kézenfekvő volt, hogy a MOME tanáraival összefogva egy hallgatói ötletpályázat keretében az Y és Z generációt is megszólítja, hogy az ő látásmódjukon keresztül megismerhesse a fiatalok igényeit és elvárásait.

A hazai irodapiaccal kiemelten foglalkozunk november 19-én a Property Investment Forum 2020 konferencián.

„A Mol Campus terveit a Foster+Partners készítette el, magyar partnerével, a Finta Stúdióval közösen. A MOME-val közös pályázatunk során azonban a fiatal tehetségek is bepillantást nyerhettek a projektbe” – mondta Ratatics Péter, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója. Továbbá hozzátette: „egy friss, fiatalos, külső szem mindig új lendületet adhat a projektnek, és olyan kreatív és innovatív ötletek születhetnek, melyek összhangban vannak az elképzeléseinkkel, és végül olyan székházat építhetünk, amely rugalmasan kezeli majd a vállalat változó igényeit, de egyben kellemes és inspiráló munkakörnyezetet teremt.”

Ratatics Péter
MOL, magyarországi operatív működésért felelős ügyvezető igazgató
Jelenleg a MOL-csoport teljes magyarországi operatív működéséért felelős ügyvezető igazgatójá. A budapesti Corvinus Egyetemen végzett közgazdászként 2006-ban. MOL-csoportos pályafutását a Gázkereskede
Tovább
Jelenleg a MOL-csoport teljes magyarországi operatív működéséért felelős ügyvezető igazgatójá. A budapesti Corvinus Egyetemen végzett közgazdászként 2006-ban. MOL-csoportos pályafutását a Gázkereskede Tovább

A kültéri pavilon esetében különböző építészeti- és tájépítészeti felfogások és megoldások alapján változatos pályaművek születtek. A pályázat különösen sikeres volt, hiszen sikerült egy olyan koncepciót találni, amely esetében a Mol nyitott arra, hogy lépéseket tegyen a megvalósítás felé. Az első helyezett Dresch Anna és Szabolcs Kira pályázata lett, amely kifejezetten erős vizuális látványt teremtene a Kopaszi-gát melletti parkban. A művészeti alkotás kategóriában szintén változatos pályaművek születtek sok inspiráló gondolattal és megoldással. A zsűri mindegyik alkotást érdekesnek és egyedinek találta, azonban végül úgy döntött, hogy a Mol Campus közvetlen környezete nem a legmegfelelőbb helyszín ezek megvalósításához. A kiemelkedő pályaművek közé tartozik Besnyő Dániel adatvizualizációból kiinduló koncepciója, illetve Maruscsák Dávid futurisztikus megjelenésű térplasztikája.

Portfolio Ingatlan Irodakereső
BudaPart GATE

BudaPart GATE

1117 Budapest, Dombóvári út 27.
Kiadó terület: 3854 m2
Bérleti díj: 15.5 – 17.5 EUR
Átadás:
2020

Ajánlatot kérek

A 2022-re elkészülő épület 2500 munkavállaló munkavégzését teszi lehetővé. A Mol Campus 120 méterével, 28 emeletével Budapest legmagasabb épülete lesz. Az irodaház nemcsak a MOL-nak, hanem minden budapestinek épül: az épület kilátóterasza a nagyközönség számára is nyitott lesz.

Tavaly előtt, az építkezés előkészítésekor a Portfolio egy drónvideó segítségével mutatta be, hogy milyen lesz a kilátás az ország legmagasabb épületének tetejéről.

Címlapkép forrása: MOL

Frankfurti tőzsde
unicredit shutter
deviza trader forint árfolyam kereskedő
németország gyár erőmű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
getty, iroda, budapest, office,