iroda stressz
Ingatlan

Ezért lesz a jövőben is szükség irodákra - Részletes felmérés látott napvilágot

Portfolio
Az irodaigény jövője manapság a tárgyalótermek egyik legfontosabb témája, miután a COVID-19 világjárványnak köszönhetően a vállalatok megélték a történelem eddigi legnagyobb home office kísérletét. A történelmi trendek, a jelenlegi kutatások és az ügyfelek visszajelzései alapján a JLL új tanulmánya megállapítja, hogy a fizikai iroda továbbra is megtartja fontos szerepét az innováció és az együttműködés elősegítésében, és nem utolsó sorban a munkavállalók egészségének, jólétének és produktivitásának fenntartásában.

A 3000 fő megkérdezésével készült kutatás számos hasonlóságot fedezett fel a korábbi gazdasági visszaesésekkel, de ezúttal hangsúlyosabb szerepet kap az urbanizáció és a munkahely kérdése. A kötelező három hónapos home office-hoz többnyire sikeresen alkalmazkodtak a munkavállalók, de az új felmérések azt mutatják, hogy a legtöbben vágynak arra, hogy visszatérjenek a normál rutinhoz az állandó otthoni munkavégzés helyett.

Az irodapiaccal kiemelten foglalkozunk a november 19-i Property Investment Forum 2020 konferencián. Részletekért kattints!

Emellett a vállalatok lokációs stratégiája is változhat, nagyobb hangsúlyt fektetve a változatos piaci ökoszisztémára. Rövid távon megnövekszik az igény, hogy az irodához kötött tevékenységeket a helyben elérhető külvárosokba költöztessék, továbbá a másod- és harmadlagos városokba, ahol a kollégák az otthonuk közelében is könnyebben tarthatják egymással a kapcsolatot. Így az ingázástól való mentesség igénye egy járulékos hozománya az elmúlt időszaknak, ugyanis ezt élvezték a munkavállalók a legjobban az otthoni munkavégzés során.

Egy második járványhullám lehetősége megnehezíti a gazdaság felépülési idejének előrejelzését, de a munkáltatók találékonysága - a termelékenység fenntartására alternatív személyzeti megoldásokkal és a szociálisan távolságtartartó munkahelyekkel - biztató kilátásokat mutat az irodák iránti keresletre.

Portfolio Ingatlan Irodakereső
Atenor - Aréna Business Campus

Atenor - Aréna Business Campus

1087 Budapest, Hungária körút 30.
Kiadó terület: 69072 m2
Bérleti díj: 15 – 16 EUR
Átadás:
2020

Ajánlatot kérek

Az elmúlt néhány hónapban zajló tömeges otthoni munkavégzés világossá tette az irodába való ingázás okait. Az irodák ösztönzik az együttműködést, az innovációt, a mentorálást és a csapatépítést - mindazt, aminek replikálásával küzd a technológia. A felmérés azt is kimutatta, hogy az irodai dolgozók 58%-ának hiányzott az iroda, és a fiatalabb – 35 éves és annál fiatalabb – csoportok pedig még erősebb visszatérési vágyat mutattak (65%). Az irodai lét leginkább hiányzó eleme az emberi interakciók és a kollégákkal való szocializáció (44%), amelyet a kollektív, szemtől szembeni munkavégzés követ (29%) a kutatás szerint.

Portfolio Ingatlan Irodakereső
Gizella Loft

Gizella Loft

1143 Budapest, Gizella út 51-57.
Kiadó terület: 8200 m2
Bérleti díj: 11 – 13 EUR
Átadás:

Ajánlatot kérek

A munkavállalók csupán 12%-a akar teljes munkaidőben otthonról dolgozni, és 70%-uk a hét nagy részét irodában akarja tölteni. A kutatás szerint a kollégákkal tartott találkozókat, szocializációt és személyes interakciókat sorolta azon fő okok közé, amelyek miatt az emberek vissza akartak térni az irodába.

Címlapkép forrása: Getty Images

unicredit shutter
deviza trader forint árfolyam kereskedő
németország gyár erőmű
americanairlines_legitarsasag
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
getty, iroda, budapest, office,