Előfizetői tartalom

Valami készülőben – Az egész építőipar új alapot kaphat, ha ez megvalósul

Portfolio
Talán nem is lehetne jelenleg jobb az időzítés egy olyan fejlesztés elindítására, ami alapjaitól kezdve forgatja fel az építőipart, a kisebb leterheltség most fellélegzést adott a szereplőknek, miközben továbbra is stabilan zakatol tovább a szektor. A szóban forgó fejlesztés egy olyan, minden részterület szereplőinek az összefogását és együttdolgozását igénylő standardizálás kialakítását jelenti, ami a gyártástól kezdve egészen az építkezések befejeztéig segít az építőipari vállalkozásoknak költséget vágni a kevesebb hulladéktermelés és jobb anyaggazdálkodás által, valamint hatékonyságot növelni a raktározás, a szállítási ütemezés terén, a felhasznált, vagy megrendelt termékek nyomonkövetésében.

A magyar építőipar legnagyobb problémájaként két dolgot szokás emlegetni: a gyenge hatékonyságot és a kapacitás hiányát. A járványhelyzet kevés, de egyik pozitívuma volt, hogy az eddig túlzottan lekötött kapacitások egy része felszabadult a hazatérő munkaerő és a piac tisztulásának köszönhetően. A gyenge hatékonyság javítása viszont egy sokkal bonyolultabb, és hosszabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés