Előfizetői tartalom

Valami készülőben – Az egész építőipar új alapot kaphat, ha ez megvalósul

Portfolio
Talán nem is lehetne jelenleg jobb az időzítés egy olyan fejlesztés elindítására, ami alapjaitól kezdve forgatja fel az építőipart, a kisebb leterheltség most fellélegzést adott a szereplőknek, miközben továbbra is stabilan zakatol tovább a szektor. A szóban forgó fejlesztés egy olyan, minden részterület szereplőinek az összefogását és együttdolgozását igénylő standardizálás kialakítását jelenti, ami a gyártástól kezdve egészen az építkezések befejeztéig segít az építőipari vállalkozásoknak költséget vágni a kevesebb hulladéktermelés és jobb anyaggazdálkodás által, valamint hatékonyságot növelni a raktározás, a szállítási ütemezés terén, a felhasznált, vagy megrendelt termékek nyomonkövetésében.

A magyar építőipar legnagyobb problémájaként két dolgot szokás emlegetni: a gyenge hatékonyságot és a kapacitás hiányát. A járványhelyzet kevés, de egyik pozitívuma volt, hogy az eddig túlzottan lekötött kapacitások egy része felszabadult a hazatérő munkaerő és a piac tisztulásának köszönhetően. A gyenge hatékonyság javítása viszont egy sokkal bonyolultabb, és hosszabb...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái