Előfizetői tartalom

Ilyen ultramodernek lesznek az új magyar kórházak? Ezek a külföldi példák előttünk (képek)

Portfolio
Az elmúlt években a globális egészségügyi építészeti piac jelentős növekedésnek indult, az előrejelzések szerint a fejlődés folyamatos marad a jövőben is. Jelenleg az új, globális kiskereskedelmi ingatlanügyletek 40%-a orvosi létesítményekre vonatkozik. A piac mérete 2017-re elérte a közel 6 milliárd dollárt, 2025-re ez meghaladhatja a 8 milliárd dolláros határt is. A Paulinyi & Partners építészeti cégcsoport egészségügyi tervezésért felelős projektigazgatói összegyűjtötték a legfontosabb európai kórházépítészeti trendeket. Van, ahol bölcsőde és óvoda is van a dolgozók gyerekeinek, könyvtár a betegeknek, és gyakorlatban is tesznek azért, hogy a gyógyuláshoz legyen kellő mennyiségű napfény, zöldfelület és közösségi terek.

Európában a jelenleg működő kórházi infrastruktúra nagy része a 1960–1970-es években épült ki, amelyek a kortárs orvos-beteg felhasználói igényeknek már nem felelnek meg. Az elmúlt években jelentősen nőtt az egészségügyi beruházások száma, hiszen olyan új épületekre van szükség, amelyek hatékonyabbak és rugalmasabban alakíthatóak, mint elődeik, valamint létfontosságú...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés