Előfizetői tartalom

Úgy berobbantak az irodaépítések, hogy a járvány évében akár egy 10 éves csúcs is megdőlhet

Portfolio
A múlt heti BRF irodapiaci jelentéséből kiderült, hogy a budapesti irodapiac fundamentumai továbbra is erősek, a kihasznált területek bővülése folytatódott, ugyanakkor a kereslet visszaesése miatt az üresedés enyhén növekedett 1,1 százalékponttal így 7,3 százalékon áll 2020 második negyedévében. Az Eston elemzése szerint az év további részében hozzávetőleg még 100 ezer négyzetméternyi irodaátadás várható, ezzel akár az elmúlt tíz év fejlesztési rekordja is megdőlhet. Az aktuális átadásokat tekintve továbbra is a Váci úti régió áll a fejlesztők figyelmének középpontjában.

2020 második negyedévében nem csökkent az irodafejlesztések dinamikája, az épületek előzetes tervek szerinti átadásával a március-júniusi időszakban több új iroda került piacra (88 ezer négyzetméter 2020 második negyedévében), mint a teljes 2019-es évben (70,5 ezer négyzetméter 2019-ben). A kivitelezések tehát nem álltak le, és a kijárási korlátozások sem rontottak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés