Előfizetői tartalom

Magáról elnevezett várost épít a popénekes: még a leendő fizetőeszköz is az ő nevéhez fűződik

Portfolio
Halad az építkezés és megvan a keretösszeg a Szenegálban épülő, kriptovalutával működő leendő város, az Akon City megépítésére. A hihetlennek tűnő projekt első fázisa már 2023-ban befejeződhet, vagyis pláza, kórház, lakások, szállodák, iskolák épülehetnek a következő években, ezt követi a kriptovaluta bevezetése - írja az Architizer.

Januárban a híres popénekes Akon bejelentette, hogy a több mint 800 hektáros területen épülő szenegáli város hamarosan eléri a talaj szintjét. Az "Akon City" névre keresztelt gigaberuházást még 2018-ban indították el a nyugat-afrikai Szenegálban, nem messze a sivatagi tereprali versenyről híres fővárostól, Dakartól. Az építkezés érdekessége, hogy a város gazdaságában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés