liszt ferenc repülőtér budapest
Ingatlan

Koronavírusteszt-központ nyílik a budapesti repülőtéren

Portfolio
A koronavírusteszt-központ tervezett nyitását Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója jelentette be az Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége közgyűlésén.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport kereskedelmi igazgatója a turizmus.com beszámolója szerint elmondta, hogy 2012 és 2019 között 90 százalékkal nőtt a légi utasok száma Budapesten, 2020 egészében azonban 56 százalékos visszaesést prognosztizálnak a tavalyi évhez képest.

Ez azt jelenti, hogy idén 8-9 millió utas érkezhet légi úton Budapestre az előző évi több mint 16 millióval, és a 2020-ra tervezett 17 millióval szemben - részletezte.

Az év eleje nagyon jól indult, áprilisban és májusban azonban az utasforgalom szinte teljesen leállt, miközben a repülőtér végig nyitva volt, emiatt naponta egymillió euró veszteséget kellett elkönyvelnie a Budapest Airportnak, és munkatársai egy részétől is meg kellett válnia – sorolta Kam Jandu.

A beutazási szigorítások, és az országok színkód szerinti besorolására reagálva a Budapest Airport koronavírusteszt-központot szándékozik nyitni a repülőtéren.

Ezzel az érkezők már a határon beszerezhessék a negatív tesztet, és ezzel mentesüljenek a karantén alól – jelentette be.

A kereskedelmi vezető optimizmusának adott hangot, amikor úgy fogalmazott, hogy a Budapest Airport jövőre 83 százalékos forgalomnövekedést vár 2020-hoz képest, a rá következő évben pedig további 21 százalékos bővülést.

Címlapkép: Utasok a Liszt Ferenc-repülőtéren 2020. július 17-én. A reptéren a forgalom jelenleg a koronavírus-járvány előttinek csupán a töredéke, de hétről hétre több járat és utas fordul meg itt. Júliusra már csaknem tízezerre nőtt a napi utasszám, ami jelentős növekedés júniushoz képest, amikor a teljes havi forgalom 84,4 ezer utas volt, az egy évvel korábbi 1,5 millióval szemben. Forrás: MTI/Balogh Zoltán

biztosítási ügynök
Frankfurti tőzsde
koronavírus
butor_vasarlas
Esett a KBC nyeresége, de így is sikerült meglepni az elemzőket
london nagy britannia city
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
getty, iroda, budapest, office,