Előfizetői tartalom

Egyelőre csak tájékozódnak a kerületek az Airbnb ügyében

MTI
Korábban már írtunk róla, hogy a főváros célja, hogy arra ösztönözze a tulajdonosokat, a nyári időszakban a turistáknak, a tanév során pedig diákoknak adják ki az eddig Airbnb-ként hasznosított lakásaikat. A Magyar Nemzet azonban a keddi cikkében arról ír, hogy egyelőre legfeljebb tájékozódnak, egyeztetnek azok a budapesti önkormányzatok, ahol a legnagyobb mértékű a rövid távú lakáskiadás szerepe.

Bár az új, e hó elejétől hatályos rendelkezések kimondottan kerületi, települési hatáskörbe adták a döntés jogát, Karácsony Gergely főpolgármester szerint a Fővárosi Közgyűlésben is napirendre kerül a téma. Eközben a külföldi turisták kiesésével üresen áll az érintett lakások egy része vagy hosszú távú bérleményként adták ki őket. A leginkább érintett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés