Előfizetői tartalom

Brutális forgalom a Balatonon: dugig vannak a szálláshelyek

MTI
A Balatonon több mint 10 százalékponttal nőtt a foglalási érték a tavalyihoz képest, különösen az apartmanok, nyaralók irány nőtt meg a kereslet a szállodákkal szemben. Mindeközben a fővárosból meglepő adatok érkeztek az idelátogató külföldiek száma tekintetében, júliusban Budapestet összesen 75 ezer turista látogatta meg, a 40 százalékuk belföldről, 60 százalékuk külföldről érkezett. Ez 45 ezer külföldi látogatót jelentett a nyári hónapban. A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese szerint a nemzetközi vendégkör aránya általában 85-90 százalék között mozog, az ebből fakadó elmaradása miatt növelni kell a Budapestre érkező belföldi turisták számát - írja az MTI.

Könnyid László vezérigazgató-helyettes hozzátette, hogy összefogásra van szükség a budapesti szolgáltatók, mint például a szálláshelyek, programszolgáltatók, gasztronómiai helyek részéről, hogy az általuk kínált élményelemeket csomagban tegyék elérhetővé, ez a fajta szemlélet lehet alkalmas a belföldi vendégkör elérésére. Könnyid László közölte, a korábbi...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái