Előfizetői tartalom

Egy hibrid lakáskiadás van kialakulóban - Mi lesz így a budapesti piacon?

Portfolio
Bár még egyáltalán nem biztos, hogy elkaszálják itthon a kerületek a rövid távú lakáskiadás eddig működő formáját, mégis van esély rá, hogy egyes belvárosi részeken a korlátozások miatt egy eddig kevésbé ismert szálláskiadási módszer fog kialakulni azon tulajdonosoknál, akik nem akarják sem eladni, sem hosszú távra kiadni a lakásaikat. Egy hibrid megoldás, ahol az év nagyobb részében hosszú távra, míg egy 4 hónapos időszakban rövid távra adják ki a lakásokat. De vajon hogyan milyen bevételekre számíthatnak, és milyen nehézségekkel állnak szemben a lakástulajdonosok a hibrid megoldás során?

Egyelőre még nem tudni, hogy melyik kerületi önkormányzat fog élni a rövid távú lakáskiadás korlátozásával, ha azonban valamelyik belvárosi részen bevezetik, az a bérleti, a szálláskiadási és az egész lakáspiacra is hatással lesz. Utóbbival már többször is foglalkoztunk, a hotelpiaci oldal kevesebb említést kap, de egyértelmű, hogy ennél pozitív változások várhatóak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés