Előfizetői tartalom

Egy hibrid lakáskiadás van kialakulóban - Mi lesz így a budapesti piacon?

Portfolio
Bár még egyáltalán nem biztos, hogy elkaszálják itthon a kerületek a rövid távú lakáskiadás eddig működő formáját, mégis van esély rá, hogy egyes belvárosi részeken a korlátozások miatt egy eddig kevésbé ismert szálláskiadási módszer fog kialakulni azon tulajdonosoknál, akik nem akarják sem eladni, sem hosszú távra kiadni a lakásaikat. Egy hibrid megoldás, ahol az év nagyobb részében hosszú távra, míg egy 4 hónapos időszakban rövid távra adják ki a lakásokat. De vajon hogyan milyen bevételekre számíthatnak, és milyen nehézségekkel állnak szemben a lakástulajdonosok a hibrid megoldás során?

Egyelőre még nem tudni, hogy melyik kerületi önkormányzat fog élni a rövid távú lakáskiadás korlátozásával, ha azonban valamelyik belvárosi részen bevezetik, az a bérleti, a szálláskiadási és az egész lakáspiacra is hatással lesz. Utóbbival már többször is foglalkoztunk, a hotelpiaci oldal kevesebb említést kap, de egyértelmű, hogy ennél pozitív változások várhatóak...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái