FONTOS Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból
 
Előfizetői tartalom

Ezért kerülnek ennyibe az önkormányzati bérlakásfejlesztések

Portfolio
Nemrég írtuk meg, hogy az építőipari költségek növekedése az önkormányzati bérlakásfejlesztések során is az egekbe emelte a kivitelezési árakat, amire egy XIII. kerületi passzívházfejlesztés adta a példát. Ennek kapcsán a kerületi önkormányzat rendelkezésünkre bocsátotta a projekt részleteit, ami ugyancsak alátámasztja, hogy milyen mértékű drágulás ment végbe az elmúlt években és milyen négyzetméterárakkal számolhat az, aki az átlagosnál magasabb minőségben, fenntartható megoldásokkal szeretne ma lakást építeni.

A XIII. Kerületi Önkormányzat 2002 óta folytatja bérlakásépítési programját, aminek eredményeként eddig 11 helyszínen, 632 lakást épített fel. Az utóbbi évek legnagyobb beruházásai között szerepelt 2014-ben a Jász utca 91. számú ingatlanon egy 100 lakásos passzívház megvalósítása, amivel ez lett Magyarországon az első "Darmstadt Passivhaus Institut" által minősített...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés