Előfizetői tartalom

Fürjes Balázs: megkezdtük az 5-ös metró tervezését

Portfolio
Budapest fejlesztéséért a mindenkori városvezetés, és a mindenkori magyar kormány felelős. A kormány anyagi támogatása erős és folyamatos, a főváros és a kormány közötti viták beleférnek az együttműködésbe, ami folyamatos párbeszéd mellett hasznos is lehet – mondta el a Portfolio által megrendezett Lakás Konferencián Fürjes Balázs, Budapestért és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár. Az államtitkár Budapest közlekedésfejlesztéséról, az otthonteremtés kérdéséről és a minőségi zöldfelületek fontosságáról beszélt. A lakáspiac legfontosabb kérdéseit pedig Banai Ádám, az MNB monetáris politikáért és devizatartalék-kezelésért felelős ügyvezetője foglalta össze.

A kormány folytatja Budapest fejlesztését a városvezetéssel együttműködve, ehhez a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa nyújt segítséget. A 2030-ig tartó fejlesztéseknél a néppárti megközelítést alkalmazzuk, vagyis a felülről jövő döntések helyett a városban élő emberek igényeihez igazodunk – emelte ki Fürjes Balázs. A fejlesztések során 3 területről kell beszélni...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái