galvani híd pesti bekötési pontja
Ingatlan

Most te is szavazhatsz, hogy milyen legyen az új Duna-híd pesti bekötőjének a környéke

Portfolio
Az új déli Duna-hídhoz kapcsolódó úthálózat első, a Fehérvári úttól a Gubacsi út-Illatos úti csomópontig tartó szakaszának bírálati engedélyezési tervei elkészültek. Az új körút legfontosabb jellemzőiről, forgalmi kialakításáról, még az építési engedélyezési eljárás megindítása előtt a Budapest Fejlesztési Központ mától társadalmi párbeszédet indít - szerepel a BFK közleményében.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Az Új Duna-híd miatt épülő körút kialakításáról kéri ki a lakosság véleményét a BFK, a megépítést többéves tervezési, előkészítési folyamat előzi meg. Nemcsak a főmedert átszelő híd, de a Ráckevei (Soroksári) – Dunán átívelő „kistestvére” is ekkor nyeri el végleges formáját, és ebben az időszakban a hidak tervezésével párhuzamosan születnek meg az úthálózatra vonatkozó tervek is. 

Az átadását követően 37 ezer, de a további forgalomcsillapító intézkedések megtétele után akár 55 ezer gépjárművel csökkenhet naponta a belvárosi hidak terhelése.

- írja Vitézy Dávid a közösségi oldalán. Az M1-M7 felől az Egér úton és az Andor utcán Budapestre érkező autók a jövőben elkerülhetik a Rákóczi hidat, helyette az új hídon haladhatnak át. Azáltal, hogy a Rákóczi híd délről érkező forgalma csökken, a Rákóczi híd a jövőben a Petőfi híd és az Erzsébet híd forgalmának átvételében is nagyobb szerepet tölthet be.

November 19-én ismét együtt a hazai ingatlanszakma. Találkozunk a PIF-en!

Az Új Duna-híd tervezése 2018-ban indult el, a munkát az egy évvel korábban kiírt nemzetközi tervpályázat győztese, a holland UNStudio és az brit Buro Happold Engineering alkotta tervezői konzorcium végzi. Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa 2020. február 27-i ülésén döntött a Galvani híd támogatása mellett, aminek az új útja Budapest új körútjaként működhet. Így nem csupán közlekedési folyosó, hanem a környező városrészek fejlődését, a kiterjedt rozsdaövezetek átalakulását szolgáló tengely lehet.

A 2x2 sávos útpályát teljes hosszában irányhelyes, széles és egyenes kerékpáros útvonal kíséri, a forgalomtól védett járdákat fasorok és zöldsávok szegélyezik majd, szintbeli gyalogátkelőkkel. Az újbudai szakaszon az út mentén lineáris parkot is terveznek.

"Irányonként két új forgalmi sávon kapcsolja majd össze az autóforgalom számára a déli kerületeket és városfejlesztési övezeteket, egyúttal lehetővé teszi a belváros forgalomcsillapítását. Magán a hídon pedig új villamosvonal épül a közösségi közlekedést választók számára, csatlakozással a fejlesztés alatt álló csepeli és ráckevei hév-vonalakhoz, illetve Budapest legtágasabb, irányonként két és fél méter széles kerékpárútjai épülnek meg az új körúton, összekapcsolva a déli kerületeket.”– mondta Fürjes Balázs Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár.

"Az új hídon és körúton mintegy 4 km hosszban új villamosvonal is épül, amely Budán a Fehérvári úti villamospályáról leágazva a Galvani utcán át Csepelen a Weiss Manfréd útnál a H7-es hévet, a Soroksári útnál a H6-os, és a Kunszentmiklós-Tass elővárosi térséget kiszolgáló 150-es vasútvonalat is keresztezve a szakaszon 5 új akadálymentes megállópárt kap majd" - írja Vitézy a posztjában.

A kérdőív a Dél-Pestet, Csepelt és Dél-Budát összekötő új úthálózatról, annak forgalomtechnikai részleteiről kérdezi a lakosságot és arról, vannak-e további javaslataik a fejlesztésre vonatkozóan. Az úthálózat második üteméről - a pesti oldali folytatás nyomvonaláról - is rövidesen megkérdezik a lakosságot, ott még az FKT döntése szerint több nyomvonal-változat áll vizsgálat alatt.

Címlapkép: A tervezett Galvani híd majdani pesti bekötési pontjának helyszíne a Soroksári út és a Kén utca kereszteződésében 2016. december 6-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A cikk megjelenését a Budapest Fejlesztési Központ Nonprofit Zrt. támogatta.

biden trump
GettyImages-1227827589
számítógép chip mesterséges intelligencia számítástechnika
trmp
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. október 8.
Budapest Economic Forum 2020
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
új lakás építés építkezés lakópark